Добре дошли в нашия магазин!
Вашият онлайн шоурум
Категории

0

Вижте всички статии

Градинска духалка/листосъбирач Електрическа градинска духалка/листосъбирач – практичен инструмент за вашите двор и градина

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Градинска духалка/листосъбирач

Електрическа градинска духалка/листосъбирач – практичен инструмент за вашите двор и градина

 

Цялата площ около дома ви, вашите цветни лехи са посипани с листа и сте забравили вида на затревената морава, защото виждате само хвойнови иглички, листа и растителни отпадъци върху нея? Практичният градински листосъбирач с електрическо задвижване и подаване на сгъстен въздух ще внесе лекота и удобство при почистването.

Трябва да се запознаете с практичните качества на модерната електрическа градинска духалка, необходимо е да научите как се ползва, за да изберете най-подходящия за вас модел. Защото без такъв градински инструмент  поддържането на чистота в двора е невъзможно. Голяма част от потребителите предпочитат именно листосъбирач със сгъстен въздух.

Повечето градински духалки с електрическо задвижване работят в два режима – засмукване и духане. При засмукване отпадъците се събират в специален чувал и по този начин инструментът може да се ползва и като прахосмукачка. Затова тези комбинирани градински уреди се наричат градински листосъбирач/духалка или градинска духалка с прахосмукачка.

 

Как работи електрическата градинска духалка?

Електрическата градинска духалка се употребява за почистване на по-големи площи от различни по вид замърсявания. Уредът бързо се справя с такива задачи, като това не изисква прилагане на някакви особени усилия. В процеса на почистването електрическата градинска духалка издухва леките треви, листа и клонки чрез струя въздух с голяма скорост. По този начин отпадъците се преместват до стария навес за инструменти, в ъглите на двора или до последната овошка. После с гребло или вила те, отпадъците, се събират в чувал и се изхвърлят на определените за това места, като например в ограждението за компост.

Кои са основните технически параметри на електрическата градинска духалка?

Когато избираме електрически градински листосъбирач, трябва да обърнем внимание на следните технически характеристики:

– мощност на мотора

– скорост на въздушния поток

– дебит на въздуха

– тегло на инструмента

– обем на чувала за отпадъци

– дължина на кабела

– ниво на шума

– материал на корпуса

– диаметър на смукателната/обдухващата дюза

 

Защо електрическа градинска духалка?

Работата с електрическа градинска духалка не изисква особени умения и знания. Трябва да знаете, че има олекотени модели духалки, при които се работи с една ръка. Те могат да помогнат даже на човек, когато единият му горен крайник е в гипс или просто неработоспособен. При моделите с по-голямо тегло обаче има ремък за носене през рамо, поемащ тежестта, което е доста важно при тези уреди, защото теглото на събирания отпадък непрекъснато се увеличава и така ръката се изморява по-малко.

Листосъбирачите за подаване на сгъстен въздух днес се произвеждат с понижено равнище на шум. Повечето модели притежават ограничител на кабела, който не позволява прекъсване на свързването към електрическата мрежа. В изработката на техните корпуси се влагат висококачествени пластмаси, а колелото на турбината се прави от също такава пластмаса, която притежава и висока якост.

Къде да купим електрическа градинска духалка?

Уреда можем да намерим и в специализираните магазини, където консултантите ще откликнат на всеки наш въпрос. Интернет обаче увеличава многократно възможностите за подбор, защото в него ще открием листосъбирача с технически параметри, отговарящи най-точно на нашите нужди. Ще срещнем и уникални модели за подаване на сгъстен въздух. Освен това във виртуалното пространство обикновено и цените са по-ниски. По този начин нашите двор и морава ще бъдат винаги добре поддържани и чисти.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари