Добре дошли в нашия магазин!
Вашият онлайн шоурум
Категории

0

Вижте всички статии

Гайковерт – как да се грижите за уреда и за самите себе си?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Гайковертът е сред най-популярните електрически инструменти в днешно време. Както подсказва и наименованието му, неговото основно приложение е свързано със завиването и развиването на гайки. От гайковерт има нужда както в строителството и промишлеността, така и в нормалното ежедневие и бит на хората. Независимо в каква среда ще го използвате обаче, трябва да следвате няколко правила при употребата на гайковерт. Правила, благодарение на които ще гарантирате  съхраняването на отличното състояние и функционалност на уреда, и своята лична сигурност и безопасност. Ето точно какво имаме предвид:


Инспектирайте редовно кабелите

Редукторен механичен гайковерт GEKO G10073, 6000 Nm
Редукторен механичен гайковерт GEKO

Кабелите на гайковерта трябва да бъдат редовно проверявани за признаци на износване. Ако забележите повреда или нередност в състоянието на кабелите, в никакъв случай не използвайте вашия уред, а го занесете на поправка или си купете нов. Също така избягвайте да пренасяте гайковерта, хващайки го за кабела и влачейки го по земята. Нужно е да запомните, че при пренасяне гайковертът се хваща винаги за дръжката (не пропускайте преди това да погледнете още веднъж дали наистина е изключен).

 


Използвайте подходящо лагерно гнездо

За всеки модел гайковерт си има точни предписания относно формата, структурата и размера на лагерното гнездо. Старайте се да спазвате стриктно тези предписания, когато избирате такава част за вашия уред. Несъответствие между гайковерта и лагерното гнездо крие потенциален риск от повреждане на уреда или дори предизвикване на инциденти с последици за човека.


Не забравяйте за почистването

Редукторен механичен гайковерт GEKO G10070, 6000 Nm
Редукторен механичен гайковерт

Не забравяйте, че трябва да почиствате редовно вашия гайковерт, за да го запазите в желаното състояние. Натрупаните слоеве мръсотия водят до задръстване на уреда и сериозни проблеми във функционалността му. Съхранявайте самия гайковерт, както и резервните части и аксесоари за него, в среда, защитена от пряка слънчева светлина, твърде високи температури и влага.

 


Внимавайте със смазките

Внимавайте и със смазките, които използвате за вашия гайковерт. Съветваме ви да залагате само на такива, които са препоръчани от съответния производител на уреда. Обикновено в ръководството на гайковерта е описано подробно как трябва да протече процесът по смазване.

Etools.bg ви предлага богата гама от висококачествени гайковерти, измежду които можете да избирате. В нашия онлайн магазин са налични само и единствено първокласни артикули от тази категория, принадлежащи към каталозите на водещи и утвърдени производители в сферата. Доверете се на екипа на Etools.bg и си закупете желания модел гайковерт при максимално конкурентна и изгодна за вас цена!


Инспектирайте редовно кабелите
Използвайте подходящо лагерно гнездо
Не забравяйте за почистването
Внимавайте със смазките

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари