Добре дошли в нашия магазин!
Вашият онлайн шоурум
Категории

0

Вижте всички статии

Кои са основните разлики между професионалните и домашните модели винтоверт?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Винтовертът е инструмент, който играе главна роля в дейностите по отвиване и завиване на винтове, както и по пробиване на дупки в различни повърхности. Той далеч не е използван само и единствено в работата на професионални майстори, дърводелци и други подобни специалисти. На винтоверт залагат много хора и в своя бит и ежедневие – когато правят ремонти или дребни промени в интериора на дома си например. Има обаче съществени разлики в характеристиките на професионалните и домашните модели винтоверт. Ето кои са основните сред тези разлики:


Мощността

Винтоверт 1
Акумулаторен винтоверт Raider RD-CDL15

Тук имаме предвид както стандартната мощност на винтоверта, измервана във волтове (V), така и максималния въртящ момент, чиито стойности се обозначават с нанометър (Nm). Съвсем естествено при професионалните модели винтоверт е нужна по-висока мощност, за да се справят ефективно с всякакви задачи и проекти. Характерни за уредите, използващи се в индустрията, са волтажи над 18 V и максимален въртящ момент между 60 и 70 Nm. От друга страна, за домашен винтоверт биха били достатъчни и стойности от порядъка на 12 V и 20-30 Nm.


Батериите

За професионална употреба се предпочитат модели винтоверт с две батерии, позволяващи по-дълъг период на работа без зареждане. Съответните батерии трябва да са с достатъчно голям капацитет, благодарение на който да няма прекъсвания в работния процес. Нашият съвет към вас е когато употребявате винтоверт за извършване на различни служебни задачи и ангажименти, да се насочите към батерия, способна да издържи минимум 4-5 часа, без да е необходимо да се зарежда. При домашните модели винтоверт този аспект не е чак толкова важен и можете да си позволите и батерия с по-малък капацитет.


Допълнителните функции и екстри

Винтоверт 2
Акумулаторен винтоверт Raider RD-CDL27

Съвсем естествено професионалните модели винтоверт разполагат с много повече допълнителни функции и екстри в сравнение с уредите, предназначени за домашна употреба. Като примери за такива екстри бихме могли да посочим бързите зарядни, позволяващи зареждане на винтоверта за около половин час, металните патронници и безчетковите двигатели. Голяма част от професионалните модели винтоверт имат и електронна защита на мотора, която го предпазва от претоварване по време на работа.

 

Etools.bg ви предлага богата гама от професионални и домашни модели винтоверт, измежду които можете да избирате. Уредите, налични в нашия онлайн магазин, са с първокласно качество и принадлежат към каталозите на реномирани марки като Bosch, Makita, DeWalt и др. Доверете се на екипа на Etools.bg, за да получите най-доброто от категория „Винтоверт“ на максимално изгодна за вас цена!


Мощността
Батериите
Допълнителните функции и екстри

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари