Добре дошли в нашия магазин!
Вашият онлайн шоурум
Категории

0

Вижте всички статии

Косачките – как да ги запазим в топ форма?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Косачките са сред най-важните уреди, свързани с редовното поддържане на двора и градината. Тяхната работа спомага за това да запазите пространството около къщата си чисто от треви и плевели, както и да отглеждате успешно цветя, земеделски култури и всичко друго, което бихте желали. Имайте предвид обаче, че от поддръжка имат нужда не само дворовете, но и самите косачки. В следващите редове ще ви дадем няколко полезни съвета за това как да запазите своята машина в топ форма за дълъг период от време:


Прочетете инструкциите на производителя

Косачки 1
Косачка Raider RD-LM17, 1200W 320mm, кош 25L

Преди да започнете да използвате вашата нова косачка по предназначение, е хубаво да прочетете дадените от производителя инструкции за употреба. Листчето с упътвания, вървящо със съответния уред, съвсем не е безполезна хартийка, която просто да захвърлите. Там са дадени особеностите и спецификациите на различните модели косачки, както и полезна информация и съвети за тяхната ефективна и безопасна употреба.

 


Направете предварително почистване на моравата

Подготвяйки се да започнете с косенето, не забравяйте предварително да почистите моравата от камъни, клони и други твърди или остри предмети. Подобни предмети са способни сериозно да навредят на функционалността и състоянието на вашия уред. От повреждане на остриетата до задръстване на двигателя – премахнете всички потенциално опасни предмети от зоната за косене, за да си спестите неприятности.


Редовно почистване на косачките

Косачки 2
Косачка за трева BOSCH ARM 32, 32см

Хубаво е след всяко ползване на косачките, те да бъдат почиствани със шпакла, с която лесно да се махне напластената трева. Може да се ползва помощта на маркуч, че дори и на водоструйката. Тази дейност отнема само няколко минути, но е изключително полезна за запазване отличното състояние на машините в дългосрочен план. При пропускане на тези редовни почиствания мръсотията по вашата косачка ще засъхне и ще стане много по-трудна за премахване.

 


Обръщайте внимание на въздушния филтър

Въздушният филтър е съществен елемент на бензиновите косачки, на който трябва да се обръща необходимото внимание. Не допускайте той да бъде силно замърсен или запушен, защото това ще създаде допълнително напрежение върху уреда при неговата работа. Специалистите препоръчват и годишна подмяна на въздушните филтри, за да се гарантира оптималната функционалност на съответните косачки.

Etools.bg ви предлага най-добрите модели косачки на изключително конкурентни и достъпни за българския пазар цени. Независимо дали имате нужда от бензинови, електрически или акумулаторни косачки (или пък от определени части и аксесоари за тях), онлайн магазинът ни е точното място. Доверете се на екипа на Etools.bg и се снабдете с всичко необходимо за качествената и ефективна поддръжка на вашата градина!


Прочетете инструкциите на производителя
Направете предварително почистване на моравата
Редовно почистване на косачките
Обръщайте внимание на въздушния филтър

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари